https://www.hrevolution.hu/

karrier tervezés, munkaerő piaci program, csoportos leépítés
DE EN HU
 

HR Cikk

Sorra mondanak fel a magyar melósok: ki akar így dolgozni?

Folyamatosan nő a munkaerőhiány Magyarországon. A Profession.hu 2018 első negyedéves jelentése szerint 17 százalékkal nőtt a hirdetést feladó cégek, valamint a feladott hirdetések száma is az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. A legtöbb vállalkozás szakmunkásokat és betanított munkásokat keres. Miközben az álláshirdetések száma egyre gyarapszik, a kutatásból az is kiderül, hogy a jelentkezés jóval visszafogottabb, vagyis a vállalatok süket fülekre találnak, miközben megbénítja őket a fluktuáció. Felmerül a kérdés: hogyan lehet vonzóbbá tenni egy munkahelyet egy munkavállaló számára? Mivel lehet elnyerni egy potenciális dolgozó bizalmát és leginkább hogyan lehet megtartani a jó munkaerőt? Ezekre kerestük a választ.

2018.05.02

OLVASS TOVÁBB

A megtartás mágiája - HR Fórum 2018

A megtartás mágiája - HR Fórum 2018

Ma a piacképességünk egyik feltétele, hogy képesek vagyunk-e megtartani a munkavállalóinkat. Jelenleg a magyarországi feldolgozóipari cégek 88%-a* küzd munkaerőhiánnyal, és látja azt a termelést leginkább korlátozó tényezőjének. Ez az arány korábban 75% volt*, a probléma tehát folyamatosan fokozódik. A HR Fórum idén tavasszal a legfrissebb trendekre reagálva a kékgalléros fluktuációcsökkentést emelte fókuszba. Mit ad a „Megtartás mágiája - HR Fórum 2018” a résztvevőknek? Mit kap a rendezvénytől egy HR szakember? És mit egy gyárigazgató? Csikós-Nagy Katalin fluktuációkezelő szakértőt, a HR-Evolution Kft. ügyvezetőjét, a HR Fórum alapítóját kérdeztük.

2018.03.27

OLVASS TOVÁBB

Fluktuációs valóságshow: főszerepben a középvezetők

Fluktuációs valóságshow: főszerepben a középvezetők

A cégünket bomlasztó fluktuációt csak akkor tudjuk megállítani, ha a vezetőink a vállalat minden szintjén elkötelezettek a megoldás iránt. A fluktuációkezelés 3 alappillére közül kettőt - a belső kommunikácót és a munkavállalók HR támogatottságát korábbi cikkeinkben már bemutattuk, most a középvezetők témaköre kerül terítékre. Sok esetben rajtuk áll vagy bukik, hogy a szervezet meg tud-e küzdeni a fluktuációval. A változás irányában elkötelezett vezetés és a középvezetők támogatása nélkül azonban ne is várjunk javulást.

2018.03.27

OLVASS TOVÁBB

Elszabadultak az indulatok a magyar munkahelyeken - itt a figyelmeztetés

Elszabadultak az indulatok a magyar munkahelyeken - itt a figyelmeztetés

Súlyos problémákkal kell szembenéznie a feldolgozóipari cégeknek. Tömegesen jelentek meg új, kvalifikálatlan munkavállalók a munkaerőpiacon, akik új problémákat hoztak magukkal: mindennapossá váltak a munkahelyi érdekkonfliktusok, a lopások, az agresszió. A helyzet felkészületlenül érte a vállalatokat, azonnali megoldásra van szükség - hívja fel a figyelmet a HR Evolution.

2018.03.22

OLVASS TOVÁBB

A fluktuációkezelés csődje: amikor a HR magára marad

A fluktuációkezelés csődje: amikor a HR magára marad

Ha nem a saját szintünkön kezeljük a munkaerő elvándorlást, a megtérülés elmarad. Erről előző cikkünkben írtunk. A probléma sürgető, a cég vezetése pedig legtöbbször a HR-től várja a megoldást. A HR válaszként professzionális HR rendszereket alakít ki, de gyakran még így sincs eredmény. MIÉRT? A válasz: képtelenség, hogy a fluktuációkezelést a HR vigye el egyedül a hátán. Cégen belül kialakított szövetségekkel viszont működtethetők azok a rendszerek, amelyek elvezetnek a megoldáshoz.

2018.01.03

OLVASS TOVÁBB

Állítsuk meg a fluktuációt!

Állítsuk meg a fluktuációt!

A nagyarányú elvándorlás akár egy cég működését is veszélyeztetheti, ezért ajánlott mihamarabb kezelnünk a problémát. A megoldásokról szakértőnkkel, Csikós-Nagy Katalinnal beszélgettek.

2017.12.01

OLVASS TOVÁBB

Kékgalléros HR kihívások workshop beharangozó

Kékgalléros HR kihívások workshop beharangozó

Fontosnak tartjuk, hogy a  fluktuáció kezelésének témáját minden magas színvonalú szakmai fórumon képviseljük. Legközelebb a 2017. november 21-i Kékgalléros HR kihívások rendezvényen találkozhatnak velünk, ahol kolléganőnk, Gégöl Júlia tart előadást a fluktuáció ellenszereiről.

OLVASS TOVÁBB

A fluktuációkezelés három szintje

A fluktuációkezelés három szintje

A szakemberek jóslatai egybecsengenek, 5-10 év múlva a gépek nagyon sok munkakörben fogják leváltani a munkavállalókat, de mi várható addig? Mit látunk, ha az elkövetkezendő 2 évre gondolunk? Mit tehetünk MA a legnagyobb kihívásokkal, a munkaerőhiánnyal és a fluktuációval szemben? Létezik válasz az elvándorlásra!

2017.11.20

OLVASS TOVÁBB

Beszámoló a HR Fórumról

Beszámoló a HR Fórumról

„A HR-esek nagyobb energiabefektetéssel 10 százalékponttal képesek csökkenteni a fluktuációt. Ennél jelentősebb változás csak akkor várható, ha szövetségeseikké tudják tenni az alkalmazottakat, valamint a közép- és felsővezetőket – mondta Gégöl Júlia, a személyzeti tanácsadással foglalkozó HR Evolution munkatársa a cég október közepén Győrben tartott HR Fórumán.
Hogyan is lehet ezt elérni? Miként tudja a HR a felsővezetést meggyőzni?

2017.11.06

OLVASS TOVÁBB

Csatlakozzon Magyarország első átfogó fluktuációkutatásához!

Csatlakozzon Magyarország első átfogó fluktuációkutatásához!

A fluktuáció megbénítja a termelő vállalatokat. Már betanított munkást sem találnak a gyártó cégek, vagy épp külföldi munkavállalókkal kell feltölteniük a hiányt. A szakma a mai napig csak sejti a valódi okokat. A probléma súlyossága ellenére azonban még mindig nem született olyan felmérés, amely objektív adatokkal megtámogatva válaszolná meg a következő kérdéseket: Mi áll a fluktuáció hátterében? Mi kell ahhoz, hogy hosszútávra tervezzen egy kékgalléros munkavállaló?A HR-Evolution Kft. arra vállalkozott, hogy választ ad a termelő vállalatok legégetőbb kérdéseire egy több mint 5000 fizikai munkavállalót felölelő kutatással. Interjú a kutatás szakmai vezetőjével, Csikós-Nagy Katalinnal.

2017.11.03

OLVASS TOVÁBB

12345678Következő