https://www.hrevolution.hu/

karrier tervezés, munkaerő piaci program, csoportos leépítés
DE EN HU
 

Szakmai csapatunk

Csikós-Nagy Katalin

Fluktuációkezelés szakértő

Azt az utat járd, mit megálmodtál! Én az Evolution Group cégcsoportot álmodtam meg és valósítottam meg olyan, számomra fontos emberekkel, akiknek értékrendjük, életcéljuk, szemléletük hasonló az enyémhez. A fejlődést képviselem, és ebben szeretnék minél több támogatást adni a vállalatoknak, magánembereknek!

18 éve tevékenykedek a HR területen és ebből 12 évet töltöttem operatívan a munkaerő-piacon tanácsadóként. Nagy sikereket értem el piacvezető külföldi tulajdonú vállalatnál, dolgoztam magyar KKV-nál és a közszférában is belekóstoltam. Voltam beosztott, közép- és felsővezető. 6 éve saját vállalkozásomban fejlődöm jómagam is folyamatosan. HR végzettségem után a munkajogot tartottam fontos tanulmánynak. Később tréner és coach képesítést szereztem és mellette folyamatosan képzem magam készségfejlesztő programokon.

Cégcsoportunk számára kiemelt fontosságú a társadalmi szerepvállalásunk a szakmánkban, ez életünk része lett.

Kincses Krisztina

Szervezetszociológus, teamcoach, tréner

A szervezetek működésének megismerését egy multinacionális cégnél kezdtem 18 évvel ezelőtt. Meghatározónak érzem a mai napig, hogy egy  jól felépített, folyamataiban optimalizált szervezeti struktúrába illeszkedhettem be, lehettem a tagja egy kiváló csapatnak. Belső tréneri munkakörbe átkerülve, a fejlesztés humánközpontú megközelítésével is hozzájárulhattam a célok eléréséhez.

Későbbi munkáim során - ezen tapasztalatomnak köszönhetően - mindig  kiemelt jelentősége volt az egyén és  a szervezet szinkronitásának. A fejlesztéseket  segítő gondolati alapvetéseket szervezetszociológusként szereztem meg, melyhez  az elmúlt 18 év  során  tréneri - és coach   tapasztalatot nyertem  partnereimmel . Megtisztelő bizalmuk,  szakmaiságom felé közvetített elköteleződésük :  legfontosabb értéke a munkámnak.

Hadas Hajdu Helga

Business coach, teamcoach

A BME Gazdaságtudományi karán, HR menedzserként végeztem. HR tanácsadóként több mint 10 éve veszek részt szervezet és vezetőfejlesztésekben, outsorcingban, toborzás-kiválasztásban. Személyzeti tanácsadóként, fejvadászként, piacvezető személyzeti szolgáltatónál eltöltött éveim során, 2007-ben megkaptam az év tanácsadója díjat. Szervezetfejlesztési projektjeiben alkalmam nyílt több változáson átsegíteni a vezetőket és az érintett munkavállalókat: cégösszeolvadás, tulajdonosváltás, szervezeti átalakítás, részleg bezárás.Célom, hogy minden szervezet stratégiai szinten ismerje föl a HR létjogosultságát.

Gégöl Júlia

tréner, coach

A HR-Evolution Kft.-nél HR tanácsadóként, trénerként, coachként dolgozom. Hiszem, hogy a csapat több, mint a részek összege, ennek a szemléletnek megfelelően végzem munkámat. Fontosnak tartom, hogy a hozzám, hozzánk forduló ügyfeleknek egyéni megoldásokat találjunk, és alapos diagnosztika után ne célállapotokban, hanem folyamatokban, folytonosságban gondolkozzunk. Kreativitásommal és integrált szakmai szemlélettel segítem csapatunk munkáját.

Szabadidőmben különböző szervezetekben látok el önkéntes munkát, többek közt 4 éve tagja vagyok a Láthatatlan Egyetemnek.

dr. Lehoczky Gabriella

Vezetői, karrier és life coach, jogász

2012 óta dolgozom coachként.

Tapasztalataimat egyrészt mulitnacionális, valamint kis- és középvállalkozások vezetőinek coachingja során szereztem a következő témákban: frissen kinevezett vezetők támogatása, vezetői kommunikáció, probléma megoldás, munkatársak motiválása, pozitív légkör kialakítása, önismeret, érzelmi intelligencia és egyéb kompetenciák fejlesztése. Egyéni folyamataimban a különböző életszakaszainkban megélt elakadásokból való továbblépéshez nyújtok segítséget. Kiemelt terület a karrier út támogatása, a párkapcsolati nehézségek feloldása, életközépi átalakulással együtt járó problémák kezelése. Rendszeresen tartok egy konkrét téma köré szervezett csoport számára csoportos coachingot.

Mezőffy Bálint
Fejlesztő tréner, coach, pszichológus

Több mint 10 éves nagyvállalati vezetői és fejlesztési tapasztalattal rendelkezem.
Fejlesztői tevékenységem során a szervezetre és az egyénekre testreszabott megoldásokra törekszem. A folyamat első lépéseként egy alapos helyzetfelmérés segítségével tervezem meg a képzési folyamatot. Elszigetelt tréningesemények megtartása helyett mindig komplex, folyamatként működő fejlesztési program kidolgozására törekszem, amiben hangsúlyos helyet kap a tanultak gyakorlatba ültetésének támogatása.
Mintegy ötven különböző fejlesztési program kifejlesztésében vettem részt értékesítési és ügyfélkapcsolati készségek, reziliencia-stresszmenedzsment, időmenedzsment, kommunikációs készségek és konfliktuskezelés, vezetői készségek fejlesztése, toborzási és interjútechnika, csoportos és team coaching, valamint önismereti témákban.

Rácz Krisztina
HR tanácsadó, coach

19 éve dolgozom HR területen. Szakmai tapasztalatom főleg multinacionális cégeknél szereztem vezetőként, illetve az utóbbi években tanácsadóként, trénerként, coachként, szervezetfejlesztőként dolgozom.

A HR tevékenységek széles palettájában van tapasztalatom, legyen az munkakör-értékelés, teljesítményértékelés, változásmenedzsment, szervezetfejlesztés, toborzás-kiválasztás, javadalmazás, kompenzáció, HR kontrolling, dolgozói elkötelezettség stressz kezelés- és megelőzés, projekt menedzsment. Karrier-tanácsadásaim során átfogó munkaerőpiaci szemlélettel, valamint új nézőponttal segítem ügyfeleimet abban, hogy régi a szokások és gondolati minták helyett új, hatékonyabb, sikerre vezető megoldásokat találjanak.

Preiszinger András
Tréner, tanácsadó

Tanácsadóként valódi fejlődés megvalósítását tartom feladatomnak. Ehhez alapvető fontosságúnak gondolom a fejlesztési igények pontos feltárását, és a célokat legjobban segítő módszertan megtalálását. Valid és megbízható eszközöket alkalmazok. Kerülöm a középszerű megoldásokat.  Vonzanak az új megközelítések, a saját programjaimat is folyamatosan megújítom. Egyúttal szeretem, ha a közös munka jó hangulatban telik. 10 éves tapasztalatom van a szervezetfejlesztés területén, angol nyelven is dolgozom.

Szakterületeim:Vezetésfejlesztés (vezetői akadémiák, vezetésfejlesztés folyamatok, vezetői tréningek); Készségfejlesztő tréningek, (asszertivitás, befolyásolás, prezentáció technika, konfliktuskezelés, tárgyalástechnika, stresszkezelés, időgazdálkodás); Együttműködés fejlesztés (együttműködés fejlesztő workshop, indoor-outdoor csapatépítés)

Tanácsadói munkám mellett meghívott előadó vagyok a Károli Gáspár Egyetem Pszichológiai Intézetében, és rendszeresen publikálok az Üzlet és Pszichológia magazinban.

Skaliczky Dávid
Tapasztalati tanulás tréner és megoldásfókuszú teamcoach

2007 óta támogatok embereket és közösségeket céljaik elérésében. Hiszek abban, hogy minden ember folyamatosan változik és képes a fejlődésre.
Partnereimet abban támogatom, hogy a számukra legmegfelelőbb megoldásokat találják meg az őket aktuálisan érintő nehézségek, helyzetek kezelésére. Pályafutásom során kiemelten az alábbi témákban szereztem tapasztalatot: vezetőképzés, asszertivitás és kommunikációs készségek fejlesztése, stressz- és konfliktuskezelési képességek erősítése, együttműködés-fejlesztés, önismeret mélyítése, megoldásfókuszú szemléletfejlesztés, változásmanagement.
Módszertanomat az integratív szemlélet jellemzi: a tapasztalati tanulás, az élményalapú fejlesztés, az erőszakmentes kommunikáció, illetve a rogersi attitűd mellett a megoldásfókuszú, valamint a resztoratív szemlélet egyaránt szerepet kap az általam vezetett folyamatokban.

Dr Székely Vince

Pszichológus, szervezetfejlesztő, coach (MCPE)

Több, mint 25 éve foglalkozom szervezetfejlesztéssel, képzett szervezetfejlesztési tanácsadó, a hagyományos, akciókutatáson alapuló eljárásokban és a modern, a munkatársak bevonásán, dialóguson nyugvó, teljes szervezetre ható stratégiai változásokat segítő technikák (Real Time Strategic Change eljárás) terén. Több szervezetfejlesztési projekt megtervezésében vettem részt a szervezeti kultúra felmérésében, a koncepció kidolgozásában és a szervezetfejlesztési műhelymunkák levezetésében (Fujitsu Siemens összeolvadási projekt, Nokia Komárom elindulása, Allianz - Hungária ügyfél-központú kultúraváltás támogatása, egy német tulajdonú csomagolóipari vállalat kultúraváltásának támogatása több éven át). Külsős oktatóként a Szent István Egyetemen a szervezetfejlesztés elmélete és gyakorlata tárgyakat, a BME-n Vezetési tanácsadás és coaching tárgyat oktattam. A Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület elnöke vagyok.

Szegedi Károly

Pszichológus, vezető coach (MCPE), vezetésfejlesztő tréner, tanácsadó

Több, mint 20 év tapasztalattal rendelkezem vezetés- és szervezetfejlesztés területén, 9 év tapasztalattal belsős munkatársként vezetésfejlesztési területen multinacionális cégeknél.

Tóth Nikolett

Junior HR tanácsadó, pszichológus

Alapdiplomámat az ELTE pszichológia szakán szereztem, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem munka- és szervezetpszichológusként. 2014-ben kezdtem el mentorként dolgozni a JOB Evolution Nonprofit Kft.-nél, több elbocsátott munkavállaló számára is segítséget nyújtva a továbblépésben. 2016 őszétől Junior HR tanácsadóként vagyok jelen a cégnél.

Az egyetemi éveim alatt vált egyértelművé számomra, hogy a megoldásfókuszú szemléletek és a pozitív pszichológiai gondolkodás áll hozzám közel. Hiszek az élethosszig tartó fejlődésben, és abban, hogy megfelelő támogatással bárki kihozhatja magából a legtöbbet.

Réh Ágnes

Toborzás/ Kiválasztási szakember

Csaknem 15 éve dolgozom HR és Toborzás/Kiválasztási tanácsadóként. Széleskörű gyakorlattal rendelkezem mind vállalati, mind szolgáltatói oldalon a toborzás, kiválasztás, karriermenedzsment, tehetséggondozás terén – ágazattól függetlenül.

1996-tól kóstoltam bele a vállalati HR világába, felvételt nyertem a GE Lightning Tungsram emberi erőforrás vezetőképző programjába, melynek keretében a vállalat több területén töltöttem be humánerőforrás partneri pozíciót. Több külföldi és hazai menedzsment, illetve szakmai tréningen vettem részt, többek között az Egyesült Államokban és Angliában. Később a GE Capital Budapest Bank egyik, a hálózatokért felelős HR menedzsere lettem.